achtergrondplaatje
Seizoensgroente uit Voorthuizen

Oosterse maispannenkoekjes

Ingrediënten: 

1 suikermaïskolf
zout en peper
tarwebloem of - meel, enige eetlepels (*)
1 flinke theel. gemalen korianderzaad (ketoembar)
1 flinke ui (gesnipperd)
1 theel. kummelzaadjes
2 eieren
klein beetje suiker
teentje knoflook (gesnipperd)
zonnebloemolie om in te bakken

Bereiding: 

Kook de maïs aan de kolven gaar in ruim water in ca. een half uur. Wrik met een scherp mes de maïskorrels van de kolven af. Breek de eieren in een schaal en voeg de kruiden, het zout, de peper en het beetje suiker toe. Flink door elkaar kloppen. Vervolgens de maïs korrels, de uien en knoflooksnippers erbij doen en goed mengen. Voeg dan zolang eetlepels tarwemeel (*) toe tot de massa dik-vloeibaar is geworden. Het mag niet te dun blijven. Verhit een aantal eetlepels olie op matig hoog vuur in een (tefal) koekenpan en schep een juslepel van de maïs massa in de pan. Het mooiste is als je een rond vormpje hebt van zo'n 8 cm doorsnee. De massa goed plat drukken met een vork. Naar gelang de grootte van de koekenpan nog enkele juslepels deeg in de pan doen. Als je een vormpje gebruikt: even wachten tot de massa "hecht", vormpje eraf halen en dan de volgende hoeveelheid erin doen. De maïspannenkoekjes keren als de bovenkant droog en de onderkant mooi bruin is geworden.

Tip: Je kunt de maïskoekjes nog wat verrijken door garnalen toe te voegen aan het ‘beslag’.

Openingstijden Winkel

Vrijdag van 11.00 tot 17.00

Zaterdag van 9.00 tot 13.00


Boerenmarkt Amersfoort

Vrijdag van 10.00 tot 17.00


Contact

Elzenkamperweg 4

Voorthuizen

Tel. 06 - 51 89 97 46

info@elzenkamp.nl



Skal 25281

NL-BIO-01

Deze week in de groentekrat

Week 16 - 2024
Kleine krat:
Bloemkool, Witlof, Venkel, Rucola, Sjalotjes
Middel krat:
Bloemkool, Spinazie, Venkel, Rucola, Sjalotjes
Gezinskrat:
Bloemkool, Spinazie, Venkel, Rucola, Sjalotjes
Gezin groot krat:
Bloemkool, Spinazie, Venkel, Rucola, Sjalotjes

Deze week in de fruittas

Week 16 - 2024
Appel, Blauwe bes, Peer, Sinaasappel